23. aprila, ko obeležujemo svetovni dan knjige in avtorskih pravic smo na naši šoli imeli tudi zaključek bralne značke.

Na dogodek smo povabili pesnika, pisatelja in kantavtorja Adija Smolarja, ki nam je zapel nekaj svojih pesmi, nas spodbudil k branju, prijaznosti in delavnosti. Otroci so skupaj z njim tudi zaplesali in zapeli. Veliko pozornost je vzbudila tudi njegova psička Megi. Srečanje z glasbenikom je bilo izredno živahno in zanimivo.

Na prireditvi smo podelili tudi nagrade učencem, ki so sodelovali na natečaju.

Učenci 1. triade so poustvarjali po Zgodbi o rolici papirja. Nastali so zelo domiselni izdelki in prav zares je bilo zelo težko izbrati najizvirnejši izdelek.

Zato smo izbrali kar tri izdelke, ki si zaslužijo nagrado.

  • Zal Kastrevc iz 3.e razreda, ki je izdelal ptičje gnezdo
  • Lovro Dolenšek iz 3.d razreda, ki je izdelal raketoplan
  • in skupinski izdelek učenk 3.a razreda, ki so izdelale knjigo nadaljevanje Zgodbe o rolici papirja. To so Ema Turk, Nika Kmet, Nina Tomšič in Manca Škrbec.

Učenci 2. triade so bolj natančno prebirali Jezikovni kotliček, v katerem se Adi Smolar poigrava s pomenom slovenskih besed. Znanim besedam daje nove, šaljive pomene, na koncu pa jih v slovarčku pojasni. Prav v tem so se poizkusili tudi učenci druge triade. Nagrado za svoj prispevek pa si je prislužila Nuša Lukšič, učenka 6. b razreda, ki je iz novih domiselnih besed sestavila zgodbo in jo ilustrirala.

 

Učenci 3. triade pa so prisluhnili nekaterim pesmim Adija Smolarja in razmišljali o njihovi vsebini. Naloga pa je bila, da se tudi sami poizkusijo v pisanju pesmi. Med prispevki je izstopala pesem z naslovom Vsi smo enaki učenke 8.a, Rebeke Ucman. Prav tako je čudovito pesem z naslovom Življenje napisala Neža Novak iz 7.a razreda. Čestitamo. 

Vsem sodelujočim hvala za vaš trud in sodelovanje!

Prispevek o našem dogodku je posnel tudi Vaš kanal: https://vaskanal.com/svetovni-dan-knjige-v-os-stopice-z-adijem-smolarjem/

Tukaj pa si lahko ogledate tudi fotografije z dogodka: album.

Dostopnost