Žarnica, ti loviš; Šaljivke in zafrkljivke

Knjiga Žarnica, ti loviš! prinaša izbor igrivih besedil, od otroške ljudske poezije do klasičnih in sodobnih pesnic in pesnikov.

Pesmi so obogatene z raznovrstnimi nalogami, ki spodbujajo bralno motivacijo in pogovor o prebranem. Avtor izbora in spremnega didaktičnega gradiva: dr. Igor Saksida

 

 

Lisa Papp: Zoja in Zlatko na preizkusu

Čudovita zgodba o skrbi za sočloveka, vztrajnosti in povezanosti.

Zlatko je dovolj star, da postane terapevtski pes. Skupaj z deklico Zojo obiščeta Dom starejših.

 

 

Eva Viden; Jens Ahlbom: Žiga, avti in gradbeni stroji

Žiga ima lepo zbirko avtov in gradbenih strojev. Ravno, ko je igra najlepša, mama računa na njegovo pomoč pri peki jabolčne pite. Misliš, da lahko stroji opravijo nalogo namesto njega?

 

 

 

Ida Mlakar Črnič; Kristina Krhin: Kako sta Bibi in Gusti ozmerjala čas

Sedma knjiga v zbirki o Bibi in Gustiju. Pujska sta nerazdružljiva prijatelja. Skupaj preživljata dogodivščine, spoznavata drug drugega in svet okoli sebe.  Jeseni je in Bibi in Gustija čaka mnogo opravil. Pograbiti je treba listje, pospraviti drvarnico in skuhati malinovo marmelado, še preden vse sadeže izmaknejo škorci in … Gusti. Časa pa zmanjkuje, zato je treba nekaj ukreniti – času bosta naredila zapik.

 

Stéphanie Counturier: Knjiga o mojih čustvih

Interaktivna knjiga o čustvih, v kateri te čakajo številna presenečenja.

Strah? Jeza? Ljubosumje? Veselje? Plašnost? Ponos? Žalost?

 

 

Ivanka Zagorc; Rožle Matko: Radovedni vrabček

Slikanica Radovedni vrabček govori o vrabčku, ki bi jeseni rad poletel z ostalimi pticami v tople kraje. To mu ne uspe. Spozna, da ni ptica selivka in da bo svoje prijatelje lepo počakal kar doma.

 

 

Ivanka Zagorc; Rožle Matko: Medvedkov deževni dan

Zgodbo o medvedku, ki ugotovi, da je tudi deževen dan lahko prav zabaven in nič dolgočasen, seveda v družbi prijateljev

 

 

Mala enciklopedija zgodovine sveta

Od prazgodovine do danes: velika pustolovščina človeštva. Jedrnat pregled zgodovinskih obdobij po posameznih celinah z osnovnimi kronološkimi in zemljepisnimi podatki.

 

 

Anita Zupanc; Tina Perko: Mega Glavca

Dvanajstletnega Svita sošolci kličejo Glavca, sam pa pravi, da je kar Mega Glavca. Ne prenaša neumnosti, blesti v logiki, obožuje nogomet, zna opraviti z duhovi, ima direktorske ideje, verjame, da je odličen kuhar in, ja, odrasli in njihovi nasveti mu gredo hudo na živce – čeprav mora včasih priznati, da imajo prav …

 

Jane Clarke; James Brown: Loti obožuje naravo; Ptičji preplah

Ti je narava tako zelo pri srcu kot Loti? Ti je mar za vsako malenkost na našem planetu? Potem lahko pomagaš. Vsaka malenkost, ki jo narediš TI, je ZELO pomembna!

 

 

Jane Clarke; James Brown: Loti obožuje naravo; Pozzzor, čebele!

Loti je odločena, da bo rešila čebele in druge žuželke na sosedovem vrtu. Ji bo uspelo, preden bo gospod Pikolov poklical iztrebljevalca?

 

Dostopnost