Spoštovani starši in učenci!

V teh dneh nas vse pretresajo informacije, da se v naši skoraj neposredni bližini odvija kruta vojna, kjer najbolj trpijo vsi prebivalci Ukrajine, še posebej otroci in starejši. Oči celega sveta so uprte v dogajanje, ki je nedaleč stran od nas. Več milijonov prebivalcev je zaradi posledic spopadov ostalo brez domov in osnovnih potrebščin za preživetje. Mnogo izmed njih je zapustilo svojo državo in si poiskalo varno zavetje v tujini. Vsi si želimo, da nikoli ne bi rabili občutiti takšnih grozot, kot jih trenutno doživljajo naši vrstniki in vsi iz prizadetih območij.

Pomoč, solidarnost, sočutje in mir so vrednote, ki na naši šoli zasedajo posebno, pomembno mesto. Zato smo spoznali, da lahko kot šolska skupnost pomagamo z zbiranjem humanitarne pomoči za družine iz Ukrajine.

Vljudno prosimo vse, da po svojih močeh sodelujete pri zbiralni akciji. Zbiralna akcija bo potekala od ponedeljka, 14. marca do srede, 16. marca. Izdelke, ki jih boste prinesli, boste lahko pustili v za to namenjenih škatlah pri glavnem vhodu v šolo.

V tem trenutku v zbirnih centrih najbolj potrebujejo:

  • hrano z dolgim rokom trajanja,
  • higienske pripomočke (pralni prašek, milo, šampon, zobne kreme in zobne ščetke),
  • komplete prve pomoči,
  • higienske robčke in plenice ter
  • vodo v plastenkah.

Pomoč, ki jo boste darovali mora biti uporabna in nepoškodovana.

Za pomoč se vam že vnaprej iskreno zahvaljujemo. 

Dostopnost