Naša šolska knjižnica je bogatejša še za nekaj knjig. Trudimo se, da zadovoljimo vsem okusom in vsem starostnim stopnjam. Vabljeni v knjižnico k izposoji.

 

Mojiceja Bonte: Bonton gospe malice

Gospa Malica je vsak dan nemočno opazovala, kako so otroci nespoštljivo ravnali s hrano. Zato je nekega dne na pomoč poklicala pravljično vilo. Otrok skozi zgodbo spozna, kakšno je primerno vedenje pri prehranjevanju in hkrati izve, zakaj in kako mora spoštljivo ravnati s hrano.

 

 

Tanja Pečenko: Male baletke in njihove cvetke

Gre za zbirko hudomušnih izjav in pogovorov malih baletk, ki jih že več let zbiram in zapisujem pri pouku baleta na Glasbeni šoli Nazarje. V knjigi se nam na zabaven način podira stereotipna predstava poštirkanih, resnih in zadržanih baletnih plesalk, ki jih zamenja nekaj povsem novega, svežega in igrivega. V tej simpatično ilustrirani knjigici, ki jo je s svojo poetično ustvarjalnostjo obogatila ilustratorka Zorana Živić, lahko najdete razvedrilo za vsak dan, lahko jo berete stran za stranjo ali pa si jo – ko je kriza in enostavno potrebujete malo lahkotnosti in zabave – odprete na naključni strani in si popestrite dan. …

 

Moira Butterfield: Poglej, kaj smo našli v gozdu

Pot poznam, sledite mi, v gozd pogledat bomo šli.

Čudovita poučna slikanica o naravi. Odpravi se na pustolovščino v naravi in odkrij naravne zaklade, od storžev do zavitih polžjih hišic. O teh stvareh se pouči s pomočjo zapisov, ki so polni podatkov o naravi.

 

Mojiceja Bonte: O petelinu, ki je hotel leteti

Ko mama raca svoje račke odpelje k pečini, da bi jih naučila leteti, se jim pridruži tudi petelin Popi, ki je prepričan, da leteti ni nič posebnega. A kaj kmalu zaradi domišljavosti pristane na trdih tleh.

Skozi zgodbo otrok spozna, da vsak nasvet ni dober za vsakogar in da tisti, ki visoko leta, lahko tudi zelo nizko pade.

 

 

Mojiceja Bonte: Dobrodošel v gozdu

Gozdna vila te bo popeljala v gozd in ti pokazala, kaj vse lahko v njem občuduješ. Pridruži se ji na poučni dogodivščini!

Bralca bo zgodba popeljala v gozd in mu predstavila vse, kar se v njem nahaja. Namen knjige je, da najmlajše ozavešča o pomembnosti gozda za našo družbo in zakaj moramo skrbeti zanj. Otroci bodo hkrati tudi spoznali, kako se v gozdu vesti, da s svojim ravnanjem ne bi povzročali škode in vznemirjali gozdnih živali.

 

 

Anna Claybourne: Veličastna evolucija – razvoj življenja

Kako to, da so vsa živa bitja od rastlin, tigrov in gob do kačjih pastirjev, hobotnic in ljudi, v sorodu? Odgovore na ta in številna druga vprašanja o življenju na Zemlji prinaša evolucija.

Knjiga se poglobi v to, kaj je evolucija, kako deluje in kdo je odkril njene skrivnosti. Pokaže razvoj življenja od čisto prvih preprostih oblik življenja, ki so na Zemlji nastale pred 3,8 milijarde let, vse do neverjetnih govorečih opic, ki planet poseljujejo danes in jim pravimo človeška bitja!

 

Nejka Omahen: Oh, ta kriza

Ema je sredi najbolj norih najstniških let, njeni hormoni so čisto podivjani. Z družino se kar naprej selijo, pravkar so se spet preselili in zdaj spet hodi na novo šolo. Ima tudi tri sestre: eno čudaško starejšo sestro, še eno pametno in lepo starejšo sestro, pa še eno zelo nadležno mlajšo sestro. Poleg tega se je mama preselila v Ameriko, oče pa je ob tem doživel nekakšen živčni zlom in kar naenkrat mora samo delati. Kot da Ema nima že dovolj težav, ji razrednik zapleni iPod in jo prisili, da hodi k literarnemu krožku. Vendar tam sploh ni tako slabo, ker je v družbi s sanjskim tipom, ki igra odbojko. Kadar pa Ema ni v šoli in je ne morijo sestre, je zelo rada na facebooku, kjer si lahko da duška in pobegne pred številnimi krizami. …

 

Nejka Omahen: Temno sonce

Srednješolka Adelina je “tipična” najstnica: malo uporna, malo trmasta, s starši na bojni nogi. Nekega večera, ko njena sestrična praznuje 18. rojstni dan, se tri prijateljice po zabavi, pijane, sedejo za volan. Na obvoznici se pripeti huda prometna nesreča. Eno dekle umre, Adelina, težko poškodovana, oslepi. Življenje se postavi na glavo.

 

 

Nejka Omahen: Spremembe, spremembe

Zgodba o tem, da biti najstnik nikakor ni lahko, saj so stvari takrat vedno bolj zapletene, kot izgledajo. Špela že celo življenje sanjari o svojem princu na belem konju, ki ga je spoznala že v vrtcu, medtem ko njena najboljša prijateljica Sara viha nos nad romantiko in prisega, da se še dolgo ne bo zaljubila. Tadej in Iva sta sanjski par …, Klemen se oblači v prevelike hlače … Življenjske niti petih junakov se prepletejo in naenkrat se znajde jov zapletenem klobčiču pogledov, besed in čustev, iz katerih ne najdejo izhoda.

Dostopnost