Valerie Thomas in Korky Paul: Vilma in Vili okoli sveta

S ČAROVNIJO potovati okoli sveta je RAZBURLJIVO, toda naša popotnika zaideta v TEŽAVE, ko živali
postanejo LAČNE!

Vilma in Vili te vabita, da se jima pridružiš na SVETOVNI PUSTOLOVŠČINI!

 

 

 

Valerie Thomas in Korky Paul: Vilma in Vili: Skrivnostna pošast

Vilma in njen maček Vili se odpravita v GOZD in to je šele začetek DIVJE, GOZDNE pustolovščine, toda – ali bosta uspela razvozlati SKRIVNOST?

 

 

 

Rok Hren: Tako majhna, neznatna in nepomembna

Glavna junakinja slikanice je zelo majhna, vse druge smreke, ko so v njeni bližini so ji zato govorile, da bo za vedno ostala majhna, neznatna in nepomembna. Vendar, nekega dne…

 

 

 

 

Peter Klepec, sodobna slovenska pravljica

Po ljudskih motivih priredil Gregor Lozar

Peter Klepec se z mamo preseli v mesto, kjer postane tarča zmerjanja in ustrahovanja. A v sebi najde moč, da se upre.

 

 

 

Biba nauči pikapolonico ločevati odpadke

Slikanica, s katero se naučite, kako pomembno je ločevanje odpadkov.

Knjiga je primerna za Eko bralno značko.

 

 

K. Rowling: Harry Potter – Kamen modrosti

Prva knjiga kronike dogodivščin mladega čarovnika Harryja Potterja. Harry je sin slavnih staršev. Šele na svoj 11. rojstni dan izve, kdo pravzaprav je, saj sta mu teta in stric, bunkeljna, pri katerih živi, zamolčala njegovo mogočno preteklost. Harry je sprejet na Bradavičarko, šolo za čarovništvo, in skupaj s prijateljema se upre mračnim silam, ki so mu umorile starše. ​Harry Potter je enajstletni fantič, ki živi pri stricu in teti. Spati mora v shrambi pod stopnicami, debeli in zlobni bratranec Dudley pa ga ima za živo igračo. Ko nekega dne Harry prejme skrivnostno pismo, mu v sivino vsakdanjika posije svetla luč, saj izve, da je čarovnik. Znajde se na Bradavičarki, akademiji za čarovnike, kjer spozna nove prijatelje. Toda za debelimi zidovi starodavne šole prežijo nanj tudi nevarnosti.

 

Jasper Juul: Spoštovanje, zaupanje in ljubezen

Priznani družinski terapevt Jesper Juul v knjigi opisuje bistvo svojega dolgoletnega dela z otroki in starši. S primeri iz vsakdanjega življenja dokazuje, da lahko s spoštovanjem, zaupanjem in ljubeznijo premagamo še tako zapletene izzive, ki jih prinaša življenje z otroki.

 

 

 

 

Razpoloženjske kartice: ključ do razumevanja globokih čustev.

S karticami, zasnovanimi na čuječnosti, kognitivno-vedenjski terapiji in pozitivni psihologiji, lahko na zabaven, priročen način prepoznate in raziskujete različna razpoloženja, čustva in občutke

 

Dostopnost