Naša šolska knjižnica je v teh hladnih in meglenih dneh postala bogatejša za nekaj knjig. Spodaj so na kratko predstavljene knjižne novosti.

Učenci, vas pa vabimo v knjižnico, k izposoji in branju.

 

Dav Pilkey: Pasji mož: Kažin in kazen

Nova pustolovščina priljubljenega Pasjega moža.

Pasji mož Dava Pilkeyja se vrača! Pol pes, pol mož in popoln junak. Tokrat Pasji mož župana spravi ob pamet s kopanjem grede. K sreči najdejo njegovi super kolegi perrrrfekten način, kako mu pomagati, a to se ponesreči, ko se dedi spremeni v Lumpa, ogromna vrečka za kosilo oživi, župan pa dobre fante odslovi. Čas je, da Petrček pove svojo zgodbo, se sooči z očetom in reši svoje prijateljčke.

 

 

David Walliams: Vsi ti brezupno obupni starši

Spoznali ste obupno obupne otroke, speznanili ste se celo z obupno obupnimi učitelji, zdaj pa boste počili od smeha ob obupno obupnih starših.

 

 

 

Mojiceja Bonte: O graščaku, ki je za knjigo prodal svoj grad

Nekoč se je v Ljubljani rodil zelo radoveden deček. Zanimalo ga je prav vse, kar nas obdaja, še posebej pa narava in zgodovina. Vse življenje je posvetil raziskovanju in na koncu svoje znanje zbral v knjigi, ki najbolje prikazuje življenje na Slovenskem v 17. stoletju – Slavi vojvodine Kranjske.

 

 

Andrea Reitmeyer: Robin: Mali tjulenj skrbi za naravo

Tjulenjček Robin je živel z družino na peščenih sipinah morske obale. Nekega dne je priplavala na njihovo obalo tjulnjica in ga prosila za pomoč. Skupaj sta se podala na pot. Robin je na potovanju spoznal, kako zelo je morje onesnaženo z različnimi odpadki. Odločen, da je treba nekaj storiti, je izdelal načrt …

Knjiga je primerna za eko bralno značko.

 

Fiona Bird: 101 način zabave v naravi za otroke

V času, ko je iPad privlačnejši od igre v naravi, otroke težko motiviramo za igro zunaj štirih sten. Ko se mnogi s težkim srcem le odpravijo ven, je njihova domišljija omejena in kar ne vedo, kaj bi sami s seboj.

 

 

 

Zvedavčki: Ekologija

Knjiga je namenjena vsem vedoželjnim otrokom, ki radi raziskujejo in se sprašujejo o skrbi za okolje in bi želeli izvedeti več o tem, na kakšen način lahko tudi sami prispevajo k ohranjanju narave. Zbrana dejstva so izredno zanimiva in bodo presenetila tudi marsikaterega starša, učitelja ali vzgojitelja.

 

 

Radka Janska: Kdo živi tukaj?

Večina živali ima svoj življenjski prostor, ki postane njihovo bivališče. A kaj narediš, če ne veš, kje bi ta kotiček lahko bil? Prav to se zgodi nemočnemu polžku, ki se odloči, da si poišče udoben domek. Kaj misliš, kakšen naj bi bil? Ali ga bo kdo sprejel v svoj dom? Polžek spozna, kakšno bivališče si gradijo ose, kako živi krt pod zemljo in katere živali spletajo gnezda.

Medtem ko išče svoj domek, ugotovi, da mu ni treba potovati daleč, da ga najde. Želiš izvedeti, kaj se je zgodilo? Pridruži se polžku in skupaj bosta raziskala bivališča različnih živali ter spoznala njihovo življenje.

Dostopnost