V mesecu marcu smo knjižnično zbirko obogatili s kar nekaj novimi slikanicami. Le-te vam predstavljamo s kratkimi opisi. Vabljeni k izposoji.

Ruth Wielockx: PILOT PETER

Pilot Peter obožuje letala. V svoji zbirki ima gasilno letalo, tovorno letalo, dvokrilnik in helikopter, s katerimi rad pomaga svojim prijateljem. Toda takoj, ko ima le minuto časa, se usede v kaskadersko letalo, ki je njegovo najljubše. Ko pa z njim doživi nesrečo, mu prijatelji vrnejo uslugo in mu polepšajo dan.

 

 

Julie Fulton: JON ZAVADLAV JE VES ČAS UKAZOVAL

Zabavna in domiselna zgodba o Jonu, ki vedno vsem pove, kaj morajo narediti. Družina in sosedje so se naveličali njegove ukazovalnosti, zato so se dogovorili, da mu bodo pripravili šaljiv poduk. Oblekli so se v gusarje in Jonu dobronamerno, a brezobzirno ukazovali, kaj vse mora postoriti. Jon je spoznal, kako njegovo ukazovalnost občutijo drugi in se odločil, da bo odslej vedno sodeloval in pomagal pri delu.

 

Mojiceja Podgoršek: Krava pere knjigo o jajcih

Koza Kika in krava Katka tarnata o bolečinah v peti in repu. Katka se zamoti s tem, da se odpravi po svečo, ob kateri bo lahko brala svojo najljubšo knjigo, Kika pa se odloči speči najboljšo torto. V besedilo pa se medtem pretihotapi knjižni škrat, ki zamenja nekatere črke v besedah. Bralci jih lahko zamenjajo s pravilnimi črkami, če pa bi jim to predstavljalo prevelik izziv, si lahko pomagajo z rešitvami na dnu strani.

 

 

Nina Mav Hrovat: OZIMNICA

Veverica nabira lešnike, da bi si pripravila zalogo za zimo. Delo je naporno, zato poprosi prijatelje za pomoč.
S skupnimi močmi je vse lažje.
Vsak dan delajo, se zabavajo in malicajo nabrane lešnike.
Delo je prijetno, a za ozimnico ne ostane nič. Nekaj bo potrebno spremeniti. Ampak kaj? Bo veverici uspelo pripraviti ozimnico?

 

Jane Chapman: RADA TE IMAM Z VSEM SRCEM

Medvedek je polomil mamino najljubšo rožo. Kaj, če ga mama zdaj ne bo imela več rada?
K sreči mama ve, kaj storiti. »Položi šapico na moje srce,« se nasmehne, »in videl boš, da moja ljubezen nikoli ne mine.« Zgodbica o brezpogojni ljubezni.

 

 

Sophie Schoenwald: VELIKI DAN ŠČETKANJA V ŽIVALSKEM VRTU

Po živalskem vrtu se širi neznosen vonj, saj si nihče več ne umiva zob! Toda nič ne de, ravnatelj Ferdo Vihravec že ima rešitev. Pomagal mu bo ježek Nace, na bodice bo nanesel nekaj zobne kreme in se lotil dela! En, dva, tri in Nace že lošči, čisti, drgne – velike, majhne, dolge, kratke zobke. Začela se je največja dogodivščina v ježkovem življenju!

 

 

 

Gabriella Ballin: MEDTEM KO SPIŠ

Deček sladko zaspi v svoji postelji. Medtem ko spi, pa se na različnih koncih sveta dogajajo zanimive stvari. V Afriki se prav takrat prebuja lev. V New Yorku se ljudje drenjajo na vlaku. V Braziliji se je pravkar začela nogometna tekma. Na Novi Zelandiji pa ravno uživajo v kosilu.

V zgodbi so na otroku razumljiv način predstavljeni različni časovni pasovi. Otroci s tem spoznajo, da se svet neprestano vrti.

 

Ida Mlakar Črnič: KAKO STA BIBI IN GUSTI PREZVIJAČILA HRIB

“Pujsa sta stala sta pod vznožjem grička nedaleč od njune hišice in zrla navzgor. Bil je eden tistih prijaznih puhastih gričkov, ki so videti kakor usločen mačji hrbet, preden se spusti proti tlom. Do izhodišča je šlo zlahka. Morala sta prebresti potoček, prečkati travnik in se nazadnje oprezno splaziti pod vejami mladega drevesa. Danes sta bila trdno odločena, da bosta premagala hrib.”

 

 

Milan Šelj: KOSMATICE (pesmi)

Zbirka Kosmatice je zbirka igrivih in nagajivih verzov, na čase pa tudi resnobnih, takih kot so otroci: nasmejani in radovedni, zamišljeni in poredni.

 

Dostopnost