V petek 6.11 in soboto 7.11.2020 smo se Ema Klobučar, Stefanija Meglič in Lina Šašek udeležile Startup vikenda. Najprej smo si morale izbrati osebo in problem ter to osebo opazovati tri dni. V petek smo ob 13.00 uri imeli uvod ter dobili navodila za delo. Tako smo nekaj časa po skupinah delali samostojno, po tem pa smo dobili nadaljna navodila. Zvečer ob 19.30 uri smo za zaključek vsem drugim skupinam ter mentorjem predstavili kar smo v tistem dnevu naredili ter izvedeli kaj bomo počeli naslednji dan.

V soboto smo z delom začeli že ob 8. uri, spet naredili uvod in nadaljevali z delom. Do 15. ure smo mogli vse dokončati, ter se morali pripraviti na generalko ter nastopom pred komisijo.

Ob 16.30 smo začeli s predstavitvami, ter v približno 30-ih minutah svoje predstavitve predstavili vseh 8 skupin. Po predstavitvah smo morali nekaj časa počakati, da se komisija odloči za najboljše tri mesta.

Tako smo po dolgem čakanju izvedele, da si je naša ideja Tabor Sončki (tabor v katerem bi se najstniki od 11-16 leta družili z vrstniki ter ne bi bili tako zasvojeni z družabnimi omrežji) pridobila tretje mesto ter z njim nagrado: karte za Cineplexx v Novem mestu.

Ta dva dneva sta mi bila zelo všeč, saj smo se naučili nekaj novega, se spopadli z težavami, ki jih imamo v današnjem času ter se zelo zabavali.

Upam, da se bomo tako zabavali tudi na naslednjih takšnih dogodkih.

FOTOGRAFIJE

Lina Šašek, 9.a

Dostopnost