Tekmovanje Male sive celice ni le tekmovanju v znanju, pridobljenem iz knjig, ampak povezovanje, splošna razgledanost in sprejemanje hitrih odločitev. Poleg tega pa še nekaj, česar se ni moč kar tako naučiti – sodelovanje. Bor, Kristian in Lenart so dokazali, da zmorejo sodelovati, biti eno, se povezovati in dopolnjevati v samih odgovorih. Zelo ponosna sem na njih, saj se jim je uspelo uvrstiti v studijski del, kar je pri Malih sivih celicah nekako najtežja naloga – vse ostalo pa je odvisno od količine treme, poguma in sreče.
Fantje – zame ste zmagovalci.
Mateja Hočevar, mentorica

V torek, 28. 1. 2020, smo se navijači in tekmovalci odpravili Ljubljano. Prišli smo na RTV Slovenija, kjer so nas prijazno sprejeli. Prišla je še druga šola in tekmovalci so izžrebali barvo majic za snemanje – rumeno. Napotili so nas v garderobo, kjer smo navijači čakali na snemanje, tekmovalci pa so v studiu že vadili. Kmalu so nas poklicali v studio, kjer smo najprej zvadili navijanje, potem pa smo začeli s snemanjem. V studiu je čisto drugače, kot si predstavljamo, saj če gledamo po televiziji, ne vidimo vsega, kar je za vsem tem. Kamere, vsi zasloni, snemalci, režiserka in drugi, ki poskrbijo za dobro posneto oddajo. Ob prekinitvah snemanja je do nas prišel tudi voditelj oddaje Nik Škrlec in res se je bilo zelo zanimivo pogovarjati z njim. Tekmovali smo proti učencem iz OŠ Petrovče, s katerimi smo se družili pred samim snemanjem. Navijači in učiteljice smo od začetka do konca verjeli v znanje naših tekmovalcev. Bor, Kristian in Lenart so pokazali ogromno znanja in tudi mi smo jim pomagali pri nekaterih vprašanjih, a žal je bila nasprotna ekipa tokrat malenkost boljša oziroma je imela malo več sreče. Bili smo zelo zadovolji, saj smo pridobili novo izkušnjo, ki bi jo z veseljem ponovili. Verjamemo, da ni vse le v zmagi, pomembno je, da smo se zabavali in naše tekmovalce podpirali do konca.

Ema Turk in Živa Judež, 9. r.

 

Kot tekmovalec sem čutil živčnost, a kot najstarejši tega nisem pokazal, saj bi s tem najbrž še bolj prestrašil sotekmovalca. Ko smo prišlo na RTV, smo najprej izbrali, katera ekipa bomo, nato so nas še naličili. Nato smo prišli v studio na vajo. Studio je bil večji, kot se ga spominjam izpred let, ko sem ga obiskal kot navijač. Nato nas je pozdravil voditelj, ki se mi je zdel zabaven. Med oddajo sem bil kar sproščen, saj sem se zabaval. Zdi se mi, da smo bili kar uspešni in sem vesel, da smo izgubili proti ekipi, ki je veliko znala.

Tekmovalec Bor Mirovič, 9. r.

FOTOGRAFIJE
Dostopnost