V sklopu praznovanja 100-letnice na Dolžu se je dogajalo veliko zanimivega.

Obisk dolgoletnega učitelja, gospoda Zorca

Na dan, ko se je (po nekaterih virih) na Dolžu pred stotimi leti začel pouk, smo prisluhnili utrinkom iz šolanja nekoč, ki jih je med nas prinesel g. Zorc, dolgoletni učitelj na šoli in njen upravitelj. Spoznali smo, da so se nekoč šolali v za nas nepredstavljivih razmerah in da je bil pouk precej drugačen.

Nastop ob otvoritvi informacijske table

Prvi javni dogodek v sklopu praznovanja 100-letnice je bila otvoritev informacijske table. V soboto,   5. 10. 2019, so učenci 3. in 4. razreda nastopali s folklornim spletom Šola nekoč ter z nastopi harmonikarjev.

Pohod s starši in starimi starši ter posaditev lipe

V ponedeljek, 7. 10. 2019, smo povabili starše in stare starše, da se nam po svojih zmožnostih pridružijo na dopoldanskem pohodu po poti kulturne dediščine. Ob nekdanjem perišču na Mrzlavki ter ostankih steklarne smo se seznanili z zanimivostmi teh zgodovinskih objektov. Po vrnitvi s pohoda smo se okrepčali s sladkimi dobrotami, ki so jih spekle pridne mame in babice. S skupnimi močmi smo ob igrišču šole posadili lipo, ki nam jo je poklonilo Gozdno gospodarstvo Nm. Učenci so obiskovalcem zapeli tudi šolsko himno.

Delavnice z učenci podružničnih šol pod Gorjanci

V torek, 8. 10. 2019, so nas obiskali učenci in učiteljice podružničnih šol pod Gorjanci (PŠ Orehovica, PŠ Mali Slatnik in PŠ Podgrad) ter matične šole Stopiče. Dopoldne smo preživeli ob skupnem druženju v ustvarjalnih delavnicah, kjer smo pekli piškote, »umetniško pretepali rastline«, izdelovali bralna kazala, gozdne možičke, nočne jesenske lučke, plezajoče muhe ter se razgibali ob zabavnih gibalnih igrah.

Predstava staršev, učencev in učiteljic

Starši, učenci in učiteljice smo v sredo, 9.10.2019, v popoldanskem času odigrali predstavo Kar stari stori, vse prav stori. Občinstvo je bilo navdušeno nad humorjem in pristnimi igralskimi vložki. Vsem sodelujočim pohvala in zahvala za trud.

Kulturna prireditev ob 100-letnici šolstva na Dolžu

Pod šotorom pred šolo so se v petek, 11.10., zbrali številni obiskovalci, da bi prisostvovali prireditvi v počastitev 100-letnice šolstva na Dolžu. Zahvaljujemo se voditeljici gospe Tanji Sluga Kobe, ki je spretno krmarila skozi celoten program, zahvala pa tudi vsem nastopajočim, staršem, gostom in obiskovalcem, donatorjem in sponzorjem – skratka vsem,  ki ste pripomogli, da je prireditev lepo uspela. V programu so s šolsko himno ter folklornim spletom Šola nekoč nastopili vsi učenci šole Dolž, skupina Miške iz vrtca Dolž, mladinski pevski zbor iz Stopič, operni pevec Tom Kobe, mešani pevski zbor Podgorje ter skupina domačih harmonikarjev. Po prireditvi so se obiskovalci lahko sprehodili po šoli in si ogledali tematske razstave, v telovadnici pa okrepčali z raznovrstnimi dobrotami. Šola, vse najboljše! Radi te imamo!

PRISPEVEK TELEVIZIJE VAŠ KANAL

ČLANEK IZ ČASOPISA DOLENJSKI LIST

INTERVJU Z RAVNATELJICO OŠ STOPIČE MAG. MATEJO ANDREJČIČ

Pri realizaciji praznovanja so nam pomagali:

Krka, tovarna zdravil, d. d.

 

 

 

Ostali sponzorji ter donatorji

Dostopnost