Že tradicionalno je teden otroka na naši šoli obarvan igrivo, brezskrbno in pisano kot jesensko listje.

Učenci imajo namesto pouka po urniku ves teden različne dneve dejavnosti. Več časa imajo za igro z igrami in igračami, ki jih prinesejo od doma, in za sproščeno druženje.

In kaj vse smo ta teden počeli?

V ponedeljek, 7. 10., smo se odpeljali v Center šolskih in obšolskih dejavnosti Lipa v Črmošnjicah. Pripravili so nam tehniški dan z naslovom Mlinčki in splavi.

Torek, 8. 10., je bil posvečen športnim aktivnostim in igram v gozdu. Učenci so staknili glave in po skupinah pripravili različne igre.

V sredo, 9. 10., smo učiteljice in vzgojiteljice otrokom pripravile dramsko predstavo »Se gremo ježkat?«. Z učenci smo se pogovorili o pomenu spoštljivosti in prijateljskih medsebojnih odnosov. Učenci so po skupinah pripravili kratke odigrane prizore s poučno vsebino.

V četrtek, 10. 10., smo obiskali mizarja gospoda Franca Kobeta. Prijazno nam je razkazal svojo mizarsko delavnico, predstavil stroje in pokazal, kako delujejo, ter nas založil z lesenim materialom, ki smo ga med drugim lahko uporabili za izdelavo lesenih izdelkov.

V petek, 11. 10., smo se z učenci podružničnih šol Orehovica in Podgrad družili na Podgradu. Odpravili smo se na pohod na Mehovo, izvedeli marsikaj zanimivega o zgodovini gradu, prisluhnili zgodbi o mehovski gospodični ter se poigrali z različnimi starimi igrami.

Dostopnost