Ob Evropskem tednu mobilnosti smo v sodelovanju z MO Novo mesto izvedli projekt Aktivno v vrtec z Belim zajčkom, v katerem smo aktivno sodelovali otroci, starši, stari starši in vzgojitelji. Otroke sva pred začetkom motivirali z zgodbo o Belem zajčku, ki ima kožušček umazan zaradi izpušnih plinov, nato pa smo se pogovarjali o naših potovalnih navadah in hkrati razmišljali, kako bi lahko pripomogli, da bi bil zajčkov kožušček (pa tudi naš kraj) bolj čist. 
 
Vsak otrok je naredil svojega zajčka in mu cel teden s prihodi/odhodi na trajnostni način čistil kožušček. Z vsakim dnem je bila naša zagnanost za prihajanje peš večja, prav tako pa tudi naše veselje in zadovoljstvo, da smo naredili nekaj dobrega za naše okolje. Ob zaključku projekta smo vsi zajčke odnesli domov, kjer nas bodo spominjali na to, da se lahko večkrat odpravimo kam tudi brez avtomobila, starejši otroci pa so se udeležili tudi prireditve Dan brez avtomobila v Novem mestu.
 
V času izvajanju projekta je bila naša osrednja tema promet, v sklopu katerega smo spoznavali različne vrste prometa, na to temo smo likovno ustvarjali, starejši otroci so reševali prometno knjižico … o varnosti v prometu pa smo se pogovarjali tudi s policistoma PP Novo mesto.
 
 
 
Dostopnost