Eden izmed ciljev, ki smo si jih na ravni vrtca zadali v letošnjem letu, je »Spodbujanje empatije pri otrocih in krepitev vrednot, ki temeljijo na spoštovanju do ljudi in narave«. Skozi celo šolsko leto se trudimo, da bi naš cilj aktivno uresničevali in ga živeli, zato je bilo sodelovanje v 3. ustvarjalno-trajnostnem natečaju ZAMAŠKONJAM z dobrodelno noto ravno pravšnje, saj smo lahko hkrati izkazali našo naklonjenost otrokom in odraslim z motnjami v razvoju, članom društva Vesele nogice, ki bodo prejemniki vseh zbranih pokrovčkov, kakor tudi skrbi za čistejše okolje.

Glede na to, da so bili tema našega raziskovanja dinozavri, smo dva iz odpadnih materialov tudi izdelali, nato pa enega ob pomoči staršev in starih staršev hitro polnili. Skupaj s skupino Sovice in vrtcem Ciciban smo zbrali 66 kg pokrovčkov. Hvala vsem, ki ste nam pri tem pomagali.

Ponosni smo, da smo med dvajsetimi izbranimi finalisti natečaja (izmed več kot 200 različnih oddelkov, skupin oz. razredov). Pet zmagovalcev, ki bo prejelo največ všečkov, bo nagrajenih s čudovitimi nagradami: bogatim paketom lepil UHU in šolskih potrebščin Jolly in Deli. Veseli bomo, če nam boste preko POVEZAVE namenili svoj glas (glasovanje poteka do 22. 4. 2024).

Otroci in vzgojiteljici skupine Miške (Dolž).

Fotogalerija našega ustvarjanja.

Dostopnost