Ko ne smučamo v šoli v naravi na Štajerskem, jemo.
Prijazno osebje hotela Tisa nas streže skoraj tako kot kuharice v Stopičah.
Zajtrk:
– po pestri samostojni izbiri ali po posebnih naročilih
– 1., 2. 3. kavica za učitelje po potrebi
– jajčka pečena na oko, umešana ali kuhana
– nekateri celo lasten zajtrk iz vrečke
Kosilo:
– juhica A la Carte (po izbiri: z mesom ali brez, zelenjavna s pridatki ali dietna, lahko tudi toplo vodo)
– glavna jed: gurmanska sočna mesna štruca, pusti piščanec na žaru, ocvrti hrustljavi oslič, pečen kmečki slani krompir, liofilizirana zelenjava, nežno gladko tlačen organski krompir lokalno pridelan
– za najbolj petične pa: testenine po tradicionalni italijanski recepturi, kuhane v lastnem soku z dodatkom izvirske studenčnice postrežene na keramični posteljici ali bobki iz praha žitnega cveta mletega s pohorskim tonalitom
Večerjo pa si moramo prislužiti z vzornim vedenjem. Danes smo prišli že do pribora. Če danes ponoči učiteljem pustimo spati, jutri dobimo tudi hrano. 😉
Lep pozdrav, učenci 7-ih razredov z učitelji.