V začetku meseca novembra se je utrnila ideja, da bi v Vrtcu Stopiče pripravili prednovoletni bazar z namenom zbiranja dodatnih finančnih sredstev. Strokovne delavke smo v dopoldanskem času izvedle ustvarjalne delavnice z otroki, organizirale pa smo tudi popoldansko predpraznično delavnico za starše in stare starše. Na delavnicah so nastali unikatni izdelki, ki so v sebi skrivali srčnost in predanost pridnih ter predvsem ustvarjalnih rok.

Glavni dogodek se je odvil v ponedeljek, 04. 12. 2023. Večnamenski prostor našega vrtca se je napolnil do zadnjega kotička. Na začetku prireditve je vse prisotne pozdravil ravnatelj Robert Rogelj in napovedal nastop otrok z vzgojiteljicami.

Program so povezovali naši najstarejši otroci in med gledalci ni bilo obraza, ki ga ne bi krasil nasmeh ob poslušanju otroških glasov. Vsaka točka nastopajočih si je prislužila ogromen aplavz. V ozračju se je čutilo praznično vzdušje, čutila se je sproščenost, ki se je kazala s spontanim sodelovanjem pri petju in plesu otrok. Vzgojiteljice so z otroki pripravile prekrasne točke in ob zaključku so obiskovalci vse nastopajoče še enkrat nagradili z glasnim aplavzom.

Sledil je dobrodelni bazar. Izdelki so izginjali z miz tako hitro, da smo vse strokovne delavke dobile potrditev, da je bila novembrska ideja na pravem mestu. Zbrane prostovoljne prispevke, ki smo jih položili v šolski sklad, bomo namenili za nakup peskovnika s senčnico.

Hvala vsem otrokom, strokovnim delavkam, staršem in vsem ostalim, da so nam pomagali vstopiti v čarobni december s prvim prednovoletnim bazarjem. Prepričani smo, da je bil začetek nečesa, kar bo postalo tradicija.

Doroteja Kramaršič

 

Dostopnost