Danes smo se odpravili v težko pričakovano šolo v naravi.

Zjutraj smo se z avtobusom odpravili proti Cerknemu. Med potjo smo zavili proti visoko ležečemu kraju Šebrelje, ki leži v razgibani pokrajini Idrijsko-Cerkljanskega hribovja. Dostop do jame je mogoč po urejeni pešpoti iz vrha Šebreljske planote, od cerkvice sv. Ivana po nekoliko bolj zahtevni, vendar dobro zavarovani poti navzdol. Spustili smo se dobrih 150 m in prišli do jame Divje babe, ki je eno najpomembnejših najdišč stare kamene dobe na svetu. Piščal iz Divjih bab  je 50.000–60.000 let stara kost z luknjami, ki bi lahko bila najstarejša piščal in najstarejše glasbilo na svetu. Hrani jo Narodni muzej Slovenije.

Po ogledu jame smo se z avtobusom odpeljali do CŠOD Cerkno, ki leži v središču mesta Cerkno, pojedli kosilo in uredili sobe. Tudi postelje smo imeli mimogrede narejene.

Popoldne smo izvedli zanimiv orientacijski pohod – FOTOLOV, kjer smo odkrivali znamenitosti Cerknega.

Po dobri večerji smo imeli komajda še nekaj časa za druženje, potem pa smo se odpravili na večerni pohod z lučkami. Pot nas je peljala na hribovje nad Cerknim, kjer smo uživali v veličastnem razgledu. V mraku smo se vrnili, sedaj pa k počitku, polni vtisov prvega dne.

Jutri zjutraj pa na 12 km dolg pohod do bolnice Franja in nazaj. Zaželite nam srečno pot!! 😃

Vtise prvega dne si lahko ogledate tukaj

Dostopnost