Mesec december je že sam po sebi čaroben, da bi bil pa res še nekaj posebnega, smo v skupini Miške izvedli nočitev v vrtcu. Otroci so ob novici, da bomo popoldne in noč preživeli v vrtcu (brez staršev), sprejeli z navdušenjem in hitro naštevali, na kakšen način bi lahko ta dogodek popestrili. V dopoldanskem času smo tako iz tetrapakov izdelovali laterne v obliki hišic (ki so nam služile za večerni pohod po Dolžu, namizni aranžma pri večerji in osvetlitev vrtca v času spanja) ter iz čokolade izdelali okraske, s katerimi smo okrasili piškote, narejene izpod naših rok.

Nočitev smo, polni pričakovanj, izvedli med tednom. Za to priložnost smo se svečano oblekli in se ob popoldanskem snidenju najprej podali na sprehod, kjer smo naš kraj lahko opazovali v soju luči. Eden izmed predlogov je bil, da bi imeli kino, zato smo si ob prihodu v vrtec ogledali božično risanko, vzgojiteljici pa sva med tem pripravili slavnostno večerjo (hrenovke – hobotnice). Po večerji je sledil ples, nato pa še predlagana sladica, vroča čokolada s penicami in slastni piškoti.

Večer smo zaključili z božično pravljico, nato pa se podali v svet sanj. Nekateri otroci so tokrat prvič spali nekje drugje, kar je bil za vse poseben izziv, ki smo ga uspešno prestali (najmlajša udeleženka še ni štela dve leti). Ta dan je bil res nekaj posebnega, zato ni potrebno posebej poudarjati, da je na vseh pustil en čaroben pečat.

Foto utrinke si lahko ogledate na tej povezavi.

Dostopnost