Že deset let vsak tretji petek v novembru na šoli pripravimo tradicionalni slovenski zajtrk. Zaradi upoštevanja ukrepov za zajezitev širjenja virusne bolezni COVID-19 bomo ta petek doma, saj šolanje poteka na daljavo. Tako bomo aktivnosti izvedli malo drugače. Ste radovedni kako? Učenci predmetne stopnje bodo imeli kulturni dan. In ker smo letos radovedni in postavljamo več vprašanj, raziskujemo … smo za njih pripravili različne izzive. Za vsakega se bo našel kakšen. Z današnji izzivi želimo, da bi več razmišljali o pomenu zajtrka, o ajdi, jedeh iz ajde, medu, pomenu zajtrka ter lokalno pridelani in predelani hrani slovenskega porekla.

Učencem razredne stopnje pa bodo učiteljice vsebine vpletle v redne ure pouka.

Ta čas doma pa lahko izkoristimo tudi kot priložnost, da izboljšamo naše prehranske navade in redno zajtrkujemo.

Mojstrovine, ki bodo nastale v okviru kulturnega dne, bomo objavili na spletni strani šole.

 

Dostopnost