Mesec september je minil in na naši Podružnični šoli so dnevi in tedni zelo hitro minili.
Prvošolci se uspešno navajajo na šolski red in nam s svojimi vragolijami popestrijo dnevno dogajanje. Vendar se že uspešno vključujejo v dnevne aktivnosti in učenje.
Že v prvem tednu septembra so se prvošolci in drugošolci preizkusili v ustvarjalnih delavnicah. Iz Zavoda Novo mesto jih je obiskala ga. Stanjkovič in z njo so uspešno izvedli delavnico izdelave izdelkov iz gline.

V drugem tednu septembra so nas obiskale medicinske sestre iz Šolskega dispanzerja Novo mesto in z učenci 1. razreda izvedle delavnico o Zdravi prehrani in gibanju, za učence 2. razreda delavnico o osebni higieni in pomenu gibanja, za učence 3., 4. in 5. razreda pa so izvedle delavnico preprečevanja poškodb.

Zbirali smo star papir in zbrali 1974 kg. Denar od prodanega papirja bomo namenili nakupu papirja za fotokopiranje.

Izvedli smo fotografiranje in tekmovali v šolskem matematičnem tekmovanju iz Logike. Naši učenci od 2. do 5. razreda so na tekmovanju dosegli zelo dobre rezultate, saj bo kar 13 naših učencev prejelo bronasto Vegovo priznanje. Čestitke vsem tekmovalcem!!

Uspelo pa nam je izvesti tudi 1. športni dan. Na jesenski pohod smo se odpravili proti Pristavi, nato proti Koroški vasi, se malo poigrali na igrišču, nato pa se odpravili proti glavni cesti, kjer smo zavili skozi gozd in se počasi vračali proti šoli. Opravili smo več kot 7 km dolg pohod. Pohvaliti moramo naše prvošolce, katerim je uspelo opraviti vso dogo pot.

Sedaj pa se je pričel mesec oktober in plujemo novim dogodivščinam naproti!

Dostopnost