Spoštovani učenci in starši,

Obveščamo vas, da bomo tudi v letošnjem šolskem letu na šoli in v vrtcu nadaljevali z dvoletnim projektom TRAJNOSTNA MOBILNOST (TM).

Glavni namen aktivnosti “Gremo peš” je sprememba naših potovalnih navad, predvsem pešačenje, saj na ta način spodbujamo gibanje, krepimo svoje zdravje, zmanjšujemo okoljske obremenitve in zmanjšujemo motoriziran promet v okolici šole.

Cilj, ki smo si ga zadali v projektu TM po vsej Sloveniji, je trajnostno povečanje prihodov v šolo in v vrtec na trajnostni način za vsaj 7% glede na izhodiščno vrednost.

Učenci in otroci skupaj s starši naj prihajajo v šolo in vrtec peš, s kolesom, skirojem, rolko, z organiziranimi ter javnimi prevozi.

Skupaj z učitelji bodo ob tednu mobilnosti dnevno spremljali aktivnosti v TM. Prejeli bodo knjižice Moj dnevnik aktivnosti “Gremo peš s kokoško Rozi”, kamor bodo dnevno beležili svoje aktivnosti.

Za opravljene aktivnosti bodo dobili igralne karte za igro “Kokoška Rozi”, ob kateri bodo razmišljali in bili aktivni v smeri TM. V vrtcu bomo izvajali igro “Beli zajček.”  Vzgojitelji bomo motivirali otroke z zgodbo o belem zajčku, katerega kožušček je umazan od izpušnih plinov ter jih povabili, da mu očistijo kožušček s tem, da v vrtec prihajajo peš. Aktivnosti v projektu Trajnostne mobilnost bomo od 21.9. do 25.9.2020, naslednja tedenska aktivnost pa bo izvedena v pomladanskem času. Seveda pa bomo vsi za trajnostno aktivnost skrbeli ves čas tudi med letom, tako s prihodi v šolo in v vrtec, kot tudi v prostem času.

Koordinatorici projekta TM:

Jasmina Subić Tomašič za OŠ Stopiče

Bernarda Rozenberger za Vrtec Stopiče

 

 

Dostopnost