Učenci razredne stopnje matične šole smo uspešno izvedli kulturni dan z naslovom BRANJE, ki je tudi osrednja in vodilna misel projekta Rastoča knjiga. Učenci so sodelovali v različnih delavnicah, ki so bile na tak ali drugačen način povezane z branjem in knjigami. K sodelovanju smo povabili tudi zunanje sodelavce.

Prvo delavnico sta vodila dva terapevtska para: ga. Marinka Srebernjak s svojim terapevtskim psom Winerjem ter ga. Alenka Kučič s terapevtsko psičko Balu. Obe sta članici društva Tačke pomagačke – Slovensko  društvo za terapijo s pomočjo psov. Opravljata različne vrste terapij in ena izmed njih je tudi branje. Branje s tačkami je namenjeno otrokom, ki imajo kakršnekoli težave z branjem ali jim primanjkuje motivacije za  branje.

Drugo delavnico sta vodili Tatjana Grabrijan in Enja Grabrijan, članici Kulturno umetniškega društva Taus Teater Novo mesto, ki je tudi gonilna sila kamišibaj gledališča. Kamišibaj je miniaturno gledališče, kamišibajkar  pa otrokom in odraslim pripoveduje zgodbe in pesmi ob slikah. Ga. Tatjana in ga. Enja sta nam pripovedovali različne zgodbe in pesmi ob slikah, nato pa so se učenci lahko tudi sami preizkusili v  ustvarjanju in pripovedovanju zgodb.

Tretjo delavnico je vodila naša knjižničarka Anita Škrbec, ki nas je popeljala v svet Trdinovih bajk in povesti. Učenci so spoznali nekaj zanimivosti iz življenja Janeza Trdine ter ustvarjali na temo prebranih bajk.

V zadnji delavnici pa so učenci lahko prebirali svoje najljubše knjige, ki so jih prinesli od doma.

Zahvaljujemo se vsem sodelujočim na kulturnem dnevu, ki so svoje znanje in izkušnje prenesli na učence in poskrbeli, da je bil dan res nekaj posebnega. 

Vabljeni k ogledu fotografij.

TERAPEVTSKI PES                    KAMIŠIBAJ GLEDALIŠČE                    TRDINOVE BAJKE                    BRANJE KNJIG

 

 

Dostopnost