PREDSTAVA MARY POPPINS

V ponedeljek, 1. 4. 2019, smo si ogledali glasbeno predstavo Mary Poppins, ki so jo pripravili učenci in učitelji Glasbene šole Marjana Kozine.

FOTOGRAFIJE

 

LAN (kulturna dediščina)

V ponedeljek, 8. 4. 2019, nam je gospa Margita Adamič predstavila pridelavo lana, postopek izdelave lanenega platna, ter pokazala nekaj lanenih izdelkov.

FOTOGRAFIJE

 

ZBIRALNA AKCIJA STAREGA PAPIRJA

V začetku aprila je na PŠ Dolž potekala zbiralna akcija starega papirja. Zbrali smo 1164 kg. Pri pospravljanju papirja iz telovadnice v kontejner so pridno sodelovali vsi učenci.

Hvala vsem za sodelovanje.

FOTOGRAFIJE

 

KULTURNI DAN (ogled predstave in Novega mesta)

V sredo, 17. 4. 2019, smo se odpravili do novomeške železniške postje Kandija. Tam smo si ogledali želesniško postajo, kupili vozovnice ter se z vlakom odpeljali do Bršljina. Od tam smo se peš odpravili po Zupančičevem sprehajališču mimo Loke in znamenitega novomeškega Brega do prenovljenega Glavnega trga. Po ogledu znamenitosti mesta smo si v KC Janeza Trdine ogledli gledališko predstavo Erzem in potepuh.

FOTOGRAFIJE

 

KULTURNI DAN (zključek Bralne značke)

V mesecu aprilu se je zaključila Bralna značka. Vsako leto vestne bralce obišče pomemben kulturni ustvarjalec. Lestos nas je s svojim obiskom razveselila Ljoba Jenče. Z največjim veseljem smo prisluhnili Ljobinemu petju pesmi in pripovedovnju pravljic. Ogledali smo si tudi gledališko predstavo Družinskeg gledališča Kolenc ter se ob koncu medsebojno družili v delavnicah.

FOTOGRAFIJE

 

ŠPORTNI DAN

V sredo, 24. 4. 2019, smo v stopiški športni dvorani izvedli športni dan. Učenci so izvedli testiranje za športno vzgojni karton. Na Dolž smo se vrnili po stari pešpoti, ki so jo nekoč naši dedki in babice vsakodnevno uporabljali za pot v šolo in domov.

FOTOGRAFIJE

Dostopnost