V tem šolskem letu se je na naši šoli do jesenskih počitnic odvilo kar nekaj dogodkov, ki bi jih v besedi in sliki želeli podeliti z vami.

PRIREDITEV OB IZIDU KNJIGE GORJANSKO SRCE

S prireditvijo, ki se je odvijala 19. septembra 2020 na Dolžu, smo skupaj s KS Dolž zaključili praznovanje ob 100-letnici šole Dolž. Na prireditvi so nastopili učenci PŠ Dolž in MePZ društva upokojencev Podgorje. Knjigo Gorjansko srce je preko prijetnega pogovora slikovito predstavila avtorica Tanja Sluga Kobe. Veseli smo, da je izid tako čudovite knjige zaokrožil praznovanje 100-letnice PŠ Dolž.

FOTOGRAFIJE

 

1. NARAVOSLOVNI DAN: Skrb za zdravje

V drugem tednu meseca septembra (11. 9. 2020) nas je obiskala medicinska sestra iz ZD Novo mesto. Ob hudomušni pesmici smo se naučili pravilno umivati roke ter spoznali, da je čistoča rok, sploh v časih korona virusa, nadvse pomembna.

FOTOGRAFIJE

 

KIZ s knjižničarko Anito Škrbec: Strašni volk

17. september obeležujemo dan zlate knjige, kar bralcem naznanja pričetek Bralne značke. Zato nas je v sredo, 16. 9. 2020, obiskala knjižničarka Anita. Prvošolce je razveselila s knjigo Slavka Pregla Smejalnik in cvililna zavora in jih s tem povabila k branju knjig za Bralno značko. Skupaj smo prisluhnili še pravljici Strašni volk.

FOTOGRAFIJE

 

1. ŠPORTNI DAN: Pohod na Iglenik

Prijetno septembrsko vreme nas je zvabilo na pohod do Iglenika. Iglenik je majhna vasica, ki leži skrita na pobočju Gorjancev. Marsikdo izmed nas je bil v tej idilični vasici prvič in z gotovostjo lahko trdimo, da nas je njena lepota prevzela. Ne smemo pa pozabiti na gostoljubje družine Bačar, ki nas je prijazno pogostila na pol poti do Iglenika.

FOTOGRAFIJE

 

TEDEN OTROKA

Na PŠ Dolž že tradicionalno teden otroka popestrimo z različnimi dnevi dejavnostmi. Tako smo letos izvedli: tehniški dan (igre in igrače), kulturni dan (ogled predstave in bralne delavnice), športni dan (atletika in igre z rekviziti) ter dva naravoslovna dneva (promet in mleko). In ker slika pove več kot tisoč besed, si utrinke poglejte na spodnjih fotografijah.

TD – Igre in igrače            ND – Promet         ND – Mleko         KD – Predstava in bralne delavnice

 



					
Dostopnost